Informatie-avond en projectomschrijving

Op 12 september was er de eerste informatie-avond over Mindset Wonen.¨
Wow wat een opkomst! Dat had ik niet verwacht. Zoals er nog veel meer dingen waren die avond die ik niet had verwacht.
WAT EEN AVOND! Een hele goede leerschool in ieder geval. Ik dacht een half uurtje van te voren is prima, dan zwaai ik met mijn toverstafje en alles komt goed….mmmmm nee!
Kritische vragen, techniek niet op orde, geen kloppend verhaal..noem maar op!
Maar een goede leer voor de volgende keer!
Volgende bijeenkomst loopt gesmeerd, let op mijn woorden!

Hieronder staat in het kort waar Mindset Wonen op dit moment staat in de ontwikkelingsfase.


Mindset Wonen is een toekomstig wooninitiatief in Nijmegen voor en door mensen met een fysieke beperking.

Bij Mindset Wonen kunnen acht á tien mensen zelfstandige appartementen huren en gezamenlijk 24-uurszorg en assistentie inkopen vanuit het persoonsgebonden budget (PGB).

Het project zit nog in een conceptfase.

Bij Mindset Wonen draait alles om autonomie. Er wordt zoveel mogelijk zelf geregeld, vooral als het gaat om  Mindset Wonen is een vereniging en elke bewoner wordt lid. Vervolgens stellen de leden zelf een team van zorgverleners samen die worden ingehuurd uit het PGB. In goed overleg bepalen de leden wie er wordt aangenomen.

Het belangrijkste uitgangspunt is autonomie.

Het unieke van Mindset Wonen is dat er gezamenlijk zorg en assistentie wordt ingekocht en ieder zijn eigen appartement heeft.

Het project is in 2017 opgestart en zit volop in de ontwikkelingsfase.

Talis denkt mee om het woonproject mogelijk te maken (maar ze moeten er nog een definitief besluit over nemen). Ze hebben een locatie in de Waalsprong op het oog. Mocht dit doorgaan dan starten ze met de bouw in 2020 en leveren ze de woningen op in 2021 als er niets tegen zit. Het gaat om 8 a 10 grondgebonden woningen die rolstoeltoe- en doorgankelijk zijn. Ze liggen binnen een groter complex met woningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens. En er komen in het wooncomplex ook ruimtes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Hier willen ze zoveel mogelijk invulling aan geven met de bewoners die hier over enkele jaren komen wonen. De woningen krijgen een huurprijs die het mogelijk maakt om huurtoeslag te krijgen.

 

Talis denkt mee om het woonproject mogelijk te maken (maar ze moeten er nog een definitief besluit over nemen). Ze hebben een locatie in de Waalsprong op het oog. Mocht dit doorgaan dan starten ze met de bouw in 2020 en leveren ze de woningen op in 2021 als er niets tegen zit. Het gaat om 8 a 10 grondgebonden woningen die rolstoel toe en doorgankelijk zijn. Ze liggen binnen een groter complex met woningen voor 1 en 2 persoonshuishoudens. En er komen in het wooncomplex ook ruimtes waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Hier willen we zoveel mogelijk invulling aan geven met de bewoners die hier over enkele jaren komen wonen. De woningen krijgen een huurprijs die het mogelijk maakt om huurtoeslag te krijgen.

Dit waren de updates voor nu. Binnenkort volgt de rest.

You may also like...

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.