Bewoner worden?

Actieve bewoners gezocht: voor wooninitiatief Mindset Wonen 

Mindset Wonen zet vrijheid, eigen keuzes en regie houden centraal.’’
‘’Uniek wonen met een beperking en je eigen zorg inkopen.’’


Wil jij in Lent wonen dichtbij Nijmegen en Arnhem? Dan is dit je kans! Mindset Wonen is op zoek naar volwassenen met een fysieke beperking die zelfstandig willen wonen en samen met anderen de zorg willen inkopen. De appartementen worden medio augustus 2021 opgeleverd. Ben je op zoek naar een aangepast appartement en herken je jezelf of een ander in onderstaand profiel? Aarzel niet om contact op te nemen, want er zijn nog maar 3 appartementen beschikbaar.
Herken je jezelf of een ander in onderstaand bewonersprofiel?

⦁ Richtleeftijd 18/45 jaar;
⦁ Heeft een lichamelijke beperking;
⦁ Heeft een gemiddelde intelligentie;
⦁ Is actief buitenshuis, zoals werk, studie, dagbesteding of sport;
⦁ Is in bezit van een WMO-indicatie, ZVW-indicatie, WLZ-indicatie LG 4,5,6,7
(Lagere indicatie? Neem even contact op.)
⦁ In bezit van een persoonsgebonden budget;
⦁ Koopt de zorg deels collectief in met de andere bewoners;
⦁ Sluit zich aan als lid van vereniging Mindset Wonen;
⦁ Huurt zelf het appartement van woningbouwcorporatie Talis.

Wat is Mindset Wonen? 

Mindset Wonen is een kleinschalig wooninitiatief voor (jong)volwassenen met een fysieke beperking, die vanuit eigen initiatief en keuzes, gebruik willen maken van 24- uurszorg. En de regie over hun leven en zorg zelf in de hand willen houden. Dit betekent dat alles zoveel mogelijk wordt geregeld door de bewoners. De zorg wordt deels zelfstandig en deels gezamenlijk ingekocht. Binnen Mindset Wonen gaat er gewerkt worden met het persoonsgebonden budget (PGB), vanuit een WMO-, WLZ- of ZWW-indicatie. Je hebt zelf de regie over het inkopen van jouw zorg.
De 10 aangepaste appartementen bevinden zich op de begane grond. De bewoners kunnen dus gemakkelijk naar de tuin en naar de gemeenschappelijke huiskamer (loungeruimte). De toekomstige bewoners zijn jonge, enthousiaste mensen die er samen alles aan willen doen om er een bruisende leefomgeving van te maken. Als alles volgens planning verloopt, worden de appartementen medio augustus 2021 opgeleverd en hopen we 1 oktober 2021 van het huis een thuis te maken!

Waar zit Mindset Wonen!

Mindset Wonen werkt samen met onder andere woningcorporatie Talis. Talis bouwt een appartementencomplex van 124 (sociale) huurappartementen, waar o.a. de bewoners van Mindset Wonen individueel een appartement huren. Het appartementencomplex zal gehuisvest worden in de wijk Woenderskamp in de Waalsprong, het nieuwe stadsdeel van Nijmegen-Lent. Een nieuwe plek waar ieder kan inburgeren en tevens nieuwe sociale initiatieven en contacten zullen ontstaan. Een bijzondere plek waar netwerken kunnen worden opgebouwd en we graag verbindingen met anderen willen aangaan. Om voor én door bewoners een bruisende omgeving te creëren waar diverse doelgroepen elkaar als samenleving kunnen vinden. Iets voor elkaar kunnen (terug)doen en een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij, dat is ons streven.
Gezellige ontmoetingen in de loungeruimte
Onze focus is het creëren van een zelfstandige én bruisende woonomgeving. Naast een eigen appartement komt er een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, waar gezamenlijk gekookt en (na)getafeld kan worden, waar sportwedstrijden gekeken kunnen worden, gezellige samenkomsten en tevens sociale activiteiten worden georganiseerd. Het moet een plek worden waar zorgverleners en vrijwilligers kunnen verblijven, maar ook een interactieve plek voor mooie gesprekken en gezelligheid met elkaar.
Jouw netwerk is waardevol
Naast nieuwe bewoners zijn we op zoek naar sociale contacten (maatjes) en ZZP’ers/zorgverleners die een functie zouden willen vervullen/ondernemen binnen ons initiatief, maar ook een gezellige en helpende hand zouden willen bieden voor de bewoners met een beperking.
Delen wordt gewaardeerd
We hopen dat je binnen jouw netwerk ons wooninitiatief zou willen delen, zou willen meedenken met het vergroten van ons (media) bereik / netwerk en het willen aangaan van de sociale invulling van Mindset Wonen in de maatschappij. Tips en initiatieven zijn van harte welkom!

Aanmelden voor Mindset Wonen?

Ben je enthousiast en zie je jezelf hier wel wonen: neem via de website gerust contact met ons op voor een (vrijblijvend) gesprek.

Reacties gesloten.