De woenderskamp

Woenderskamp is een nieuwe woonbuurt, die wordt gebouwd tussen de Oosterhoutsedijk en de Griftdijk in Lent. Deze moderne woonbuurt is onderdeel van de ontwikkelingen in de Waalsprong: een nieuw stadsdeel van Nijmegen ten noorden van de Waal.  In Woenderskamp worden in totaal circa 600 woningen gebouwd. Naast het appartementencomplex van Talis, waar Mindset Wonen een plaats krijgt, wordt kindcentrum De Boomgaard gerealiseerd. Er komt een kinderopvang, een buitenschoolse opvang en een basisschool. Het kindcentrum wordt naar verwachting in augustus 2020 geopend.

Groene omgeving  

Niet te missen in  Woenderskamp is dat het zo dichtbij een groene omgeving ligt. Het landschappelijk gebied De Waaijer , is op enkele minuten afstand bereikbaar. De drie grote waterplassen zijn de ruggengraat van het gebied, eromheen is het heerlijk vertoeven in het groen. Bij de Lentse Plas vind je  Grand Café Moeke én de grote bioscoop van Pathé. 

Warmoes

In Woenderskamp is ook Warmoes Historische Tuinderij een belangrijk herkenningspunt. De tuin geeft een goed beeld van een gemengd warmoezeniersbedrijf zoals dat in de jaren 30 te vinden was in Lent en omgeving. In de tuin wordt nog steeds op traditionele wijze groente en fruit geteeld. Er zijn ook plukdagen waarop je zelf bloemen, groenten en fruit kunt plukken. De oogst wordt in een winkeltje verkocht. Ook is er een tuincafé waar je heerlijk kunt lunchen met producten uit eigen tuin. Rondom de Historische Tuin wordt een woningbouwproject gerealiseerd. 

Hart van de Waalsprong

Het centrumgebied Hart van de Waalsprong ligt in Hof van Holland, net ten zuiden van Woenderskamp. Het wordt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Het Hart wordt een stadje, met vanaf het begin een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, spannende architectuur, een opvallend plein, verassende pocketparken én horeca aan het water. Het winkelprogramma is grotendeels gelegen aan het centrale plein, richt zich op de dagelijkse boodschappen met lokale producten en biedt daarnaast ruimte aan eigentijdse horeca. Er komen onder andere twee supermarkten, namelijk een Albert Heijn en een Aldi. 

Voorzieningen

De Waalsprong kent tal van voorzieningen, maar er worden er nog meer gerealiseerd. In Oosterhout en Lent zijn er verschillende gezondheidsvoorzieningen, denk aan andere de huisarts, psycholoog, apotheek, fysiotherapeut en diëtist. Niet te vergeten is het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) met een poli in de Waalsprong. Bijna alle specialismen zijn hier vertegenwoordigd. Ook is er een prikpost en is het mogelijk een röntgenfoto te laten maken. 

Naast gezondheidsvoorzieningen zijn er ook verschillende winkels en horecagelegenheden. Denk aan een Albert Heijn, Kruidvat, cafetaria, lunchcafé, Stroom en restaurant Pomodoro. Een compleet overzicht van alle voorzieningen vind je op de voorzieningenkaart van de Waalsprong. 

Woenderskamp heeft een gunstige ligging ten opzichte van het openbaar vervoer, zo is NS-station Nijmegen Lent vlakbij. Busverbindingen brengen je met directe lijnen naar de stad en de regio. 

Waalsprong volgen?

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in Woenderskamp of over de Waalsprong in het algemeen? Kijk dan eens www.waalsprong.nl of volg de facebookpagina’s van Waalsprong en Woenderskamp. Of bezoek het Wooninformatiecentrum Waalsprong in Thermion, Thermionpark 7 in Lent. (www.waalsprong.nl/contact). 

Reacties gesloten.