Bouwplan

Project Woenderskamp

Woningbouwcorporatie Talis ontwikkelt in de wijk Woenderskamp (Waalsprong) een project met 125 appartementen in de sociale huur.

Samen met Talis is Mindset Wonen aan het onderzoeken of het mogelijk is om zichzelf hier te huisvesten.

In samenspraak met Talis mag Mindset Wonen het voorlopige bouwplan online zetten. klik hier om de voorlopige ontwerpen te bekijken.

Onderstaande tekst is geschreven door Talis.

Het project bevindt zich nog in de verkennende fase. Alle tekeningen en de projecttekst hebben de status voorlopig. Talis Woondiensten moet het investeringsbesluit tot verdere ontwikkeling nog nemen. Aan tekeningen en teksten kunnen op geen enkele manier rechten ontleend worden.

Talis ontwikkelt in de wijk Woenderskamp (Waalsprong) een project met 125 appartementen in de sociale huur.
De nieuwbouw ligt aan de Graaf Allard Singel, schuin tegenover het winkelcentrum van de Waalsprong dat hier zal verrijzen.
De 125 appartementen zijn bedoeld voor alleenstaanden en tweepersoons huishoudens.
Er zijn twee woningtypen: een appartement van ca. 50 m² met een huur van € 597 en een studio van ca. 38 m² met een huur van € 417.
Wij onderzoeken de mogelijkheid om naast deze twee woningtypen, ook ca. 8 à 10 appartementen voor mensen in een rolstoel te maken.
Deze appartementen zullen dan ongeveer 70 m² groot zijn en een huur van € 597 hebben.
Ze liggen op de begane grond, zijn uiteraard rolstoelgeschikt en hebben een ruime badkamer en slaapkamer.
Het schetsontwerp is gemaakt samen met ervaringsdeskundigen, waaronder Nathalie Verstegen.

Met de nieuwbouw hoopt Talis een bijdrage te leveren aan de woningbehoefte van starters en andere jonge woningzoekenden, die het moeilijk hebben op de woningmarkt.
Het is nog niet bekend of we de appartementen ook uitsluitend aan jonge mensen zullen verhuren. Dat zou met tijdelijke huurcontracten kunnen.
Maar wellicht willen we ook oudere alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens een kans geven.

Het ontwerp voor de nieuwbouw bestaat uit vier vleugels, variërend in hoogte van drie etages tot zes.
De appartementen op de begane grond hebben een kleine voortuin en hun voordeur aan de straat. De appartementen op de verdiepingen hebben hun voordeur aan een galerij.
Tussen de vier vleugels bevindt zich een grote gemeenschappelijke tuin. Deze tuin heeft twee verdiepingen. Op de gemeenschappelijke fietsenstalling ligt een verhoogde tuin.
Daarnaast bevinden zich ook gemeenschappelijke buitenruimten op de andere verdiepingen.
En er zijn gemeenschappelijke ruimten in het gebouw. De functie van deze ruimten wordt in overleg met de toekomstige bewoners bepaald.
Talis vindt het belangrijk dat de toekomstige bewoners al voor en tijdens de bouw betrokken zijn bij elkaar en bij de nieuwbouw.
Daarom zullen de appartementen al in een vroeg stadium te huur worden aangeboden.

Michel Pott
Projectmanager vastgoed