Nathalie Verstegen

Als initiatiefnemer van Mindset Wonen wil ik graag iets meer over mezelf vertellen en wat mijn beweegredenen zijn om dit project op te starten.

Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met doorzettingsvermogen, die positief in het leven staat, ik houd van een goed gesprek maar ook humor vind ik erg belangrijk.

Ik leid een zo zelfstandig mogelijk leven, ook al heb ik bij de uitvoer ervan soms assistentie nodig.

Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Mijn motto is:

See the independent woman that I also see in myself. Even

though the fact I can´t speak.

Op jonge leeftijd begon voor mij de ‘reis’ om een manier te vinden om dingen duidelijk te maken naar anderen en mijn leven vorm te geven zoals ik dat wil. Als ik naar mijzelf kijk, wil ik graag autonoom zijn. Dit is naar mijn idee niet iets wat je even snel leert. Ik denk dat een kwestie is van vertrouwen krijgen en geven, dat ik de dingen wil en kan. Ik denk dat wat de ernst van de beperking ook is, het heel belangrijk is om regie over je eigen leven te kunnen nemen, in welke vorm dan ook. Mijn ervaring is, dat er ook in de zorg voor mij, vaker vanuit gegaan wordt dat ik als ‘cliënt’ dingen niet kan, in plaats dat er van uit wordt gegaan dat ik de dingen wel kan. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je fouten mag maken, omdat dat nou eenmaal zo gaat in het leven.

Communicatie en zelfregie staan centraal in mijn leven. Lichamelijk ben ik erg afhankelijk van assistentie. Daarom vind ik het belangrijk dat er een goede communicatie is tussen mij en de ander. Ik wil bij alles wat er aan mijn lijf gebeurt, de controle houden.

Ik besef me hoe ongelooflijk belangrijk ik het vind om assistentie te krijgen van mensen waar ik een klik mee heb, waar ik echt op kan vertrouwen, die me als gelijkwaardig mens behandelen en die de tijd nemen voor mij. Daarom wil ik graag op een plek wonen waar ik zelf mensen kan aannemen en waar ik degene ben die de regie heeft over mijn leven én mijn lijf.

In 2017 ben ik begonnen met het opzetten van Mindset Wonen en ik hoop dat er iets moois gecreëerd wordt!

Kom meer over mij als persoon te weten op: www.nathalieverstegen.nl

.

%d bloggers liken dit: