Binnentuin

Wonen &
Assistentie

Lees verder

Het complex

Mindset Wonen huurt één vleugel binnen een appartementencomplex in de Woenderskamp. Er zijn tien zelfstandige appartementen beschikbaar op de begane grond, die volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Hier kun je ook samen wonen met je partner. De appartementen zijn ongeveer 75 m² groot. In het appartement zit een ruime woonkamer met open keuken en een grote slaapkamer met aangrenzende badkamer.

Naast de zelfstandige appartementen, is er op de hoek van het appartementencomplex een gemeenschappelijke loungeruimte. Deze kan door de bewoners worden gebruikt om elkaar te ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens de (leden)vergaderingen.

De loungeruimte wordt daarnaast gebruikt door de zorgverleners, zodat zij een fijne plek hebben om te zitten als zij niet bij een bewoner aan het werk zijn. Ook is er een badkamer ter beschikking voor de zorgverleners.

Hieronder staan impressies van het appartementencomplex.

Impressie foto
Impressie foto
Impressie foto
Impressie foto
Impressie foto

De omgeving

Woenderskamp

Woenderskamp is een nieuwe woonbuurt, die wordt gebouwd tussen de Oosterhoutsedijk en de Griftdijk in Lent. Deze moderne woonbuurt is onderdeel van de ontwikkelingen in de Waalsprong: een nieuw stadsdeel van Nijmegen ten noorden van de Waal. In Woenderskamp worden in totaal circa 600 woningen gebouwd. Naast het appartementencomplex van Talis, waar Mindset Wonen een plaats krijgt, is kindcentrum De Boomgaard gerealiseerd.

Niet te missen in Woenderskamp is dat het zo dichtbij een groene omgeving ligt. Het landschappelijk gebied De Waaijer, is op enkele minuten afstand bereikbaar. De drie grote waterplassen zijn de ruggengraat van het gebied. Eromheen is het heerlijk vertoeven in het groen. Bij de Lentse Plas vind je Grand Café Moeke én de grote bioscoop van Pathé.

Hart van de Waalsprong

Het centrumgebied Hart van de Waalsprong ligt in Hof van Holland, net ten zuiden van Woenderskamp. Het wordt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland. Het Hart wordt een stadje, met vanaf het begin een uitgesproken karakter door zichtbare duurzaamheid, spannende architectuur, een opvallend plein én horeca aan het water. Het winkelprogramma is grotendeels gelegen aan het centrale plein, richt zich op de dagelijkse boodschappen met lokale producten en biedt daarnaast ruimte aan eigentijdse horeca. Er komen onder andere twee supermarkten, namelijk een Albert Heijn en een Aldi.

De Waalsprong kent tal van voorzieningen, maar er worden er nog meer gerealiseerd. In Oosterhout en Lent zijn er verschillende gezondheidsvoorzieningen, denk aan een huisarts, psycholoog, apotheek, fysiotherapeut en diëtist. Niet te vergeten is het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) met een poli in de Waalsprong. Naast gezondheidsvoorzieningen zijn er ook verschillende winkels en horecagelegenheden. Woenderskamp heeft een gunstige ligging ten opzichte van het openbaar vervoer, zo is NS-station Nijmegen Lent op loopafstand. Busverbindingen brengen je met directe lijnen naar de stad en de regio.

Aanmelden
Quote
Zelfstandig wonen in een appartement op maat, in een nieuwe wijk met voorzieningen dichtbij. Samen regie over de zorg. Jij bepaalt zelf wie er aan je lichaam zit.
Lees meer

Onze visie van zorg

Bij Mindset Wonen is het belangrijk dat de zorg op een prettige manier geregeld is, zodat ieder individu een fijn en zelfstandig leven kan leiden. Wij onderscheiden twee typen zorg: de collectieve zorg en de individuele zorg.

Collectieve zorg

Momenteel kopen wij collectief 21 uur per dag zorg in via zorgaanbieder TVN Zorgt. Zij zorgen ervoor dat er te allen tijde, behalve tussen 20.00 en 23.00 uur, iemand aanwezig is op locatie voor (korte) onplanbare zorgmomenten. Deze zorgverlener kan bijvoorbeeld helpen bij toiletgang, het maken van transfers, het aangeven van spullen, eten of drinken of het aantrekken van een jas. Daarnaast is het in overleg mogelijk om (lichte) huishoudelijke taken te laten doen.

Overdag is er altijd een helpende (niveau 2) aanwezig vanuit TVN Zorgt. ’s Nachts is er een zorgverlener met niveau 3 aanwezig.

Individuele zorg

Naast deze collectieve zorg, kopen bewoners hun individuele zorgmomenten in de ochtend- en avond zelf in (zoals in- en uit bed gaan, aan- en uitkleden en douchen). Om het financieel haalbaar te maken, delen de meeste bewoners delen een PGB-er.

Aanmelden